Skip to main content

[QUIZ] Knowledge of Facebook Ads Intermediate/Advanced Level

By No Comments4 min read
Knowledge of Facebook Ads Intermediate/Advanced level

Objective

How about testing your knowledge in this Facebook Ads Intermediate/Advanced Quiz prepared by Pareto? At the end you'll find the answers and links to articles on Facebook Ads.

Write down your answers and check them at the end!

1. What are the biggest social platforms in terms of active users in 2018?

a. Facebook, Youtube and Whatsapp

b. Instagram, Facebook and Youtube

c. Twitter, Facebook and Youtube

d. Facebook, Instagram and Whatsapp

2. What is a Dark Post?

a. It is disapproved content according to Facebook policies.

b. It's a direct publication on your Facebook page.

c. It's a sponsored ad that doesn't appear on your page's timeline.

d. None of the above.

3. What is the DISADVANTAGE of the Dark Post compared to the boosted post?

a. You don't have the option of inserting a Call to Action button in the dark post.

b. There is no option to insert emojis in the dark post.

c. There is no option to add a description to the dark post.

d. Reactions are not available in a post on the advertiser's fan page.

4. What are dynamic creatives in Facebook Ads?

a. These are ads with animations (GIFs).

b. These are ads with images taken directly from your Facebook page.

c. This option allows you to test different combinations of images, titles, descriptions and Call to Action.

d. It's an option that allows you to test different creative positions.

5. What age options are allowed in Facebook Ads targeting?

a. 6 Age Groups: 13 to 17, 18 to 24, 25 to 34, 35 to 44, 54 to 65, 65+

b. Year on year: 13 to 65+

c. 5 Age groups: 18 to 24, 25 to 34, 35 to 44, 54 to 65, 65+

d. Year on year: 18 to 65+

6. In Location segmentation, which option can NOT be used:

a. People working on site

b. People who live there

c. People recently on site

d. Everyone on site

7. Which platforms can ads be shown on with Facebook Ads?

a. Facebook, Instagram, Messenger and Whatsapp

b. Facebook, Instagram, Messenger and Display

c. Facebook, Instagram, Messenger and Audience Network

d. Facebook, Instagram, Messenger, Audience Network and Whatsapp

8. Which of the following platforms can you advertise on using the Stories format?

a. Facebook, Instagram and Messenger

b. Facebook, Instagram, Messenger and Whatsapp

c. Facebook, Instagram, Messenger, Audience Network and Whatsapp

d. Facebook and Instagram

9. What are the 3 main types of ad format?

a. Carousel / Image / Single Video

b. Single Image / Video / Canvas

c. Carousel / Image / Collection

d. Carousel / Single image or video / Collection

10. How is the 20% text limit on Facebook images calculated?

a. Use the total area occupied by text and check whether it comprises more or less than the 20% limits.

b. A 5×5 grid is used, in which it evaluates whether 5 or more rectangles have text.

c. A 5×5 grid is used, in which it evaluates whether 5 or more rectangles have too much text.

d. Uses the total area occupied by text and only checks text that is not printed on products (e.g. on packaging).

So, what did you think of the quiz? Ready to see your result?

https://gph.is/2Nek1o9

Answers

1-a;
2-c;
3-d;
4-c;
5-b;
6-a;
7-c;
8-a;
9-d;
10-a.

Want to know more?

Want to find out more about Pareto and see everything we can offer your business? Visit our website and talk to our experts!

 

Also take our Beginner's Quiz on Google Ads and Facebook Ads!

We've put together some content related to Facenook Ads that will help you better understand the answers to the Intermediate/Advanced Facebook Ads Quiz. See the articles below:

Here are some interesting links from Facebook Ads support:

Did you like this article?

0 / 5 Results 0 Votes 0

Your page rank:

Pareto

Author: Pareto - Learn more about the world of AIs and Digital Marketing. Access our content collection now!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.